fbpx

Rödhake muggar

Designskydd

Rödhake muggar är just nu i fokus.
Det är ett roligt sätt att jobba på. Det innebär att få tränga ner på djupet i tankar om hur en designad rödhake mugg från Harriets keramik ska se ut. Hur ska den vara utformad, det är väldigt viktigt för intrycket av muggen. Hur ska den se ut för att tilltala kunder? Det viktigaste kanske är hur den ska kännas. Behöver den ha dekor eller inte? Under en tid har jag funderat över dessa tankar och därför blev resultatet muggar med motiv av en Rödhake.

Mugg med Rödhakar

Det bästa av allt är att min mugg har fått designskydd. Det vill säga att ingen annan får göra en likadan. Jag ville pröva för att se om jag kunde få kopieringsskydd på en mugg, hurra det gick ju bra! Jag kallar den lilla fågeln för “Rödis”. Dessa muggar är färgstarka, sköna att hålla i och mjuka på ytan. På utsidan är fågeln på muggen byggd i relief. Uppe vid insidan av hänkeln sitter det ibland en skulpterad liten rödhake, men inte alltid. Därefter målad för hand med färgad lera och med prickar i en färg. Vita, blåa, gula eller gröna prickar, och sedan doppad i transparent glasyr. Jag har drejat den i stengodslera och dragit en hänkel för hand med en grop som din tumme passar i. Sedan har jag bränt den i 1235 grader. I videon här nedanför så kan du se hur jag dekorerar muggen.

Gåtfull fågel

Det är en gåtfull liten fågel som har en massa myter kring sig. En ettrig, revirstark, nyfiken, orädd och färgstark. Den sägs komma med olika budskap säger en del, och jag är beredd att hålla med. En mjuk, rund och go dun boll. Jag har flera av dessa fåglar i min trädgård, de olika individerna har ockuperat olika platser. Särskilt en som bor i skogen på baksidan av min tomt. Jag älskar den lilla fågeln och blir orolig om jag inte sett den på flera dagar. Han är förlagan till denna rödhake mugg. Från barnsben har jag blivit inspirerad av min pappa när det gäller fåglar och natur. Att få jobba kreativt med  händerna kommer från mamma. Dessutom finns det inget som ger så mycket energi som djur och natur. Speciellt den lilla Rödhaken som är så fin med sitt bröst i bränd Sienna.

En fågel målas

Jag brukar filma min “Rödis” på olika platser, för en fågel sitter väl aldrig still?