fbpx

Hantverket har utvecklat sig men huvudet följer inte med. Ja detta satt jag och funderade på i dag. Jag har rätt så mycket att göra och har kalkylerat med tid för att hinna med. Jag vet precis hur många koppar kunden beställt och själv tror jag att det tar mig en evighet att göra dessa. Mitt huvud har inte förstått vad mina händer kan åstadkomma nu för tiden. För bara ett par år sedan klarade jag att göra många muggar, men det tog tid.

Nu kan jag gå ut i min drej-stuga med tanken på att jag ska göra t.ex 10 muggar. Jag sätter igång och de är färdigdrejade på nolltid och jag blir lika förvånad varje gång. Det går enkelt och min skicklighet inom krukmakare yrket har utvecklats. Nu måste jag räkna mig till dem som har ett gediget hantverksyrke också, och få mitt huvud att förstå att det går rätt så fort att dreja de beställda produkterna.

Handbyggd ljuslykta i stengods med ljusslinga
Används inne eller ute.
Går att köpa, skicka ett meddelande till
m.me/harrietskeramik

harrietskeramik

Keramiker och konstnär i Dalsland. Jag jobbar med stengodslera och drejar framförallt brukskeramik. När jag målar tavlor använder jag en unik teknik olja med kallt vax. Mitt galleri med tillhörande verkstad är belägen invid Frändefors-ån vid Vena kvarn i Melleruds kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *