fbpx

Om Harriet

Harriet Gullin konstnär och keramiker

Jag drejar och målar på heltid. På så sätt färgar jag och designar mitt eget hantverk. När det gäller drejningen började jag som autodidakt i 8 år och har gått den långa vägen. Därför blir designen helt unik. Det tar ca 7-8 år att bli en duktig drejare. Mitt hantverks företag startade jag 2006 och är yrkesverksam konstnär sedan dess. Men jag är också utbildad mental tränare, avspänningspedagog, cirkulations och nervbane massör och en rad andra utbildningar inom området. Det är min forna karriär inom alternativmedicinen som jag valde att avsluta ca 2005. I 15 år har jag drivit mitt konstnärsskap, drömmen jag haft sedan jag var liten.
Jag  drejar t.ex åt Alberts kök i Trollhättan, njuter av livet och ser det mesta positivt. Får inspiration av naturen och himlens skådespel, därför älskar jag min drejar stuga och ateljé. Jorden, vinden, vatten och solen kan jag inte vara utan. Jag är medlem i Svenska konstnärsförbundet, Bus och Konstvandring i Dalsland. Långt över 50 st utställningar har jag i bagaget. Sverige, Bologna, Madrid och Fauglia är några exempel.

Olja med kallt vax

Olja med kallt vax, är en unik teknik. Jag gör målningar med oljefärg i vaxet och ingen värme. Det ger mig oändliga möjligheter för att bearbeta målningens yta. Tekniken är en metod att lägga skikt ovanpå varandra. Man kan göra tunna fina linjer om man vill det och få en yta lik sammet. När målningen torkat kan jag polera upp ytan för att få glans om jag så önskar. Till skillnad mot en oljemålning som inte går att bearbeta när färgen är våt utan att det kladdar, är olja med kallt vax oslagbar. Ytor och struktur går att experimentera med i det oändliga, och man kan trolla fram underliggande färgyta på fiffiga sätt. Jag målar på breda träpannåer. Här ett urval av målningar, de flesta är redan sålda. 🙂 Se designen på mina rödhake muggar här.

Vill du köpa någon av de som finns kvar kan du skicka en e-post för att få info om målningen. mejla här. Jag skickar fraktfritt inom Sverige. Målningarna har ingen ram eftersom de är målade på bred träpanel, då behövs ingen ram. Du kan också köpa dem i min fysiska butik som finns på Vena kvarn i Melleruds eller i min webbutik