muggar i stengods
Rödis

Muggar i stengods eller en ”rödis”

Det bästa av allt är att mina keramik muggar har fått designskydd. Det vill säga att ingen annan får göra en likadan. Jag ville pröva för att se om jag kunde få kopieringsskydd på en produkt i keramik och hurra det gick ju bra! Jag kallar den lilla fågeln för ”Rödis”. Mina muggar i stengods är färgstarka, sköna att hålla i och mjuka på ytan. På utsidan är fågeln byggd i relief. Vid insidan av örat sitter ibland en skulpterad Rödhake men inte alltid inte alltid. Därefter målad för hand med färgad lera och med prickar i en färg, vita eller blå och sedan doppad i transparent glasyr. Jag har drejat den i stengodslera och dragit en hänkel eller öra för hand med en grop för din tumme. Sedan bränner jag dem i 1235 grader.
Läs mer om Rödhaken.

Att se dessa små luriga fåglar skutta i trädgården är härligt. Ibland stannar de upp och stirrar dig rätt in i ögonen. Känns lite läskigt som att de ser rätt in i din själ. 🙂 De är väldigt populära så jag får ligga i att tillverka dem. Men det är ju det bästa man kan göra. Roligt är också att jag kan måla fåglarna med olika karaktär, ingen är den andra lik. Vissa ser kaxiga ut andra bara söta. Vill du äga en av mina muggar i stengods, så kan du kolla in min presentbutik online
De börjar hitta utomlands och säljs inte bara i Sverige, det ger ju extra inspiration. Då förstår jag själv att det är en intressant produkt. Att dekorera muggarna med keramik färg och en pensel är ju som mammas gata för mig. Det var så jag började min konstkarriär med pensel och färg. Så då känns det skönt att måla på någonting annat än en duk eller ett papper. Omväxling är min melodi, det får inte bli tråkigt. Köp fler av mina muggar i stengods som kallas rödis, då får jag mer att måla.

o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o o 0 0 0 0 0 0 0 0 0 0