fbpx

Krukmakeri i Mellerud

Handgjord videofilm 🙂

Just nu finns en splitter ny webbkurs under länken produkter. Du lär dig en unik målarteknik med kallt vax som är ny för de flesta
här i Sverige. Du lär dig skapa ditt eget kalla vax och använda som medium tillsammans med oljefärger. Kolla här!

Handgjord keramik i Mellerud som är miljösmart då ugnar drivs av egen producerad ström. Jag har två vattenturbiner som driver mina keramikugnar. Så min handgjorda keramik blir miljösmart. Vad kan vara bättre än stengods när plasten hopar sig i våra hav, sjöar och vattendrag? En drejad keramikmugg kan du använda om och om igen, det är underbart med återbruk! Min verksamhet ligger lite utanför Mellerud i Dalsland bredvid Frändefors-ån i en vacker miljö. Jag har en egen ateljé där jag arbetar dagligen och till sällskap har jag min goaste vovve Molly. I ateljén skapar jag målningar, brukskeramik och mycket mer! Där finns också mitt galleri där jag säljer mitt hantverk.


Drejad keramik

Drejade keramiktallrikar, formar, keramikmuggar, ljuslyktor, keramikfat och annat spännande lyfter fram maten och gör din dukning unik. Därför blir din middagsbjudning mer personlig om du använder min handgjorda keramik. Du hittar min drejade produktion hos Alberts kök där de använder min keramik i sitt dagliga arbete. Du äter gott på mina drejade tallrikar när du besöker deras a la carté. Kan det bli bättre? Jag kavlar och gör ibland keramikmuggar stora och små keramikfat utan drejskiva.