fbpx
Blomma

Maria Ekberg som är krukmakarmästare har lärt mig de sista detaljerna i hantverket plus mycket annat förstås. Hon har undervisning på distans med videolektioner och jag har gått alla hennes kurser. En hel del kunskap hade jag innan, men ville ju inte missa något hi hi. Så jag har gått alla. Se här hennes hemsida Själv har jag aldrig besökt hennes trädgård men det är kommande projekt i sommar. Ska bli roligt att få se hur hon har det. Har ju bara träffat Maria på live-möten via nätet och pratat i telefon.

Nu har jag många timmars erfarenhet av drejning antagligen över 10 000 timmar. Jag har drejat på heltid sedan 2011. Men denna våren med lansering av min rödhake mugg och andra beställningar har jag haft häcken full, betydligt mer än under andra år. Jag har lärt mig marknadsföring och att sälja på ett mer effektivt sätt.

Denna våren har varit rolig med massor av jobb, det värsta är att jag inte hunnit med. För första gången så ligger jag efter med beställningarna. Bra tecken men kymigt då jag vill att alla ska få sina grejer i tid. Och precis nu fick jag gå in från drej-stugan. Jag har en hund som är livrädd för åskan och tro det eller ej det smäller lite grann, och hunden darrar som ett asplöv. Får lugna henne först sedan fortsätta jobba. 🙂

harrietskeramik

Keramiker och konstnär i Dalsland. Jag jobbar med stengodslera och drejar framförallt brukskeramik. När jag målar tavlor använder jag en unik teknik olja med kallt vax. Mitt galleri med tillhörande verkstad är belägen invid Frändefors-ån vid Vena kvarn i Melleruds kommun.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *