ÖPPET

i butiken hittar du brukskeramik, presenter, honung och hantverk
hösten/vintern just nu, Lördagar kl 11-14
önskemål om andra tider avtalas 🙂
Välkommen!

Kommande utställningar.
Inga just nu!

Keramik och måleri
Harriet

Keramik och måleri.
I Dalsland alldeles invid Frändefors ån hittar du min drej-stuga och galleri i en miljö som är för mig mycket inspirerande. Den stora fördelen är att jag kan driva mina ugnar med egen producerad ström från två vattenturbiner. Det blir ju miljösmart konst. Materialet är stengods lera. Leran bränns i långt över 1200 grader, vilket gör att den färdiga produkten blir vattentät. Jag har en specialité som du bara hittar hos mig, det är min formgivna ”Rödis” mugg. De är skyddade för kopiering och populära när kunder köper presenter. Det jag tillverkar i keramik till trädgården tål att stå ute året om. Jag målar i akvarell och olja med kallt vax. Få konstnärer här i Sverige har upptäckt denna speciella metod. Du hittar inga målningar i min webbutik utan de bör ses på plats. Men du kan se en del av dem i bildgalleriet. Jag är medlem i Några målare och den årliga Konstvandring i Dalsland Varje år har jag många besökare under Kristi himmelsfärds helgen. Det är fyra dagar av intensivt besökande och så roligt att träffa alla konstintresserande kunder. Jag har även fått förmånen att bli invald i Älvkultur. Utställningar har jag ibland tillsammans med min kollega Märit. Keramik och måleri är det bästa som finns för min del. Det är som ett hål att andas ur. Något jag under åren hela tiden återkommer till är moln, himmel och en horisontlinje. Denna linje har förföljt mig och nu har jag ”böjt” mig för dess existens. Horisonten och ett landskap blir ofta resultatet när jag målar. Jag har under senare tid utvecklat keramiken och börjat skulptera så smått. Jag har prövat att modellera elefanter. Dessa kan du se under länken ”på gång”. En gång i tiden när jag startade mitt måleri så målade jag i vattenfärg eller akvarell som det så fint heter. Men under bedömningar av olika juryer och deltagande i utställningar försvann självförtroendet efter att andra gett sina åsikter om hur jag borde måla, och jag började måla så som andra ville att jag skulle göra. I helt andra tekniker vilket har utvecklat mitt måleri. Nu är den tiden slut och jag andas ut och målar återigen med vattenfärg helt utan regler. Jag blandar frisk med att tillsätta vit gouache om det behövs även om jag sparat ut det vita i papperet som man ”ska” göra. Precis som olja med kallt vax ger vattenfärgen olika skikt som kan se magiska ut, som sammet. Jag har inspirationen precis utanför knuten. Frändefors-ån som med sina buskar och träd berättar om indianer i kanoter och krokodiler som vilar invid stranden. De olika gröna färgerna mot himlens blå en sommardag är ljuvligt att se.