fbpx

Harriets blogg

Akvarell som målas från början till slut – film.

Akvarell som målas

Jag har spelat in min första film där du kan se hur jag målar en akvarell. Kan berätta att det var jag inte bekväm med. Det ser jag på mina penseldrag som inte blir så avslappnade och spontana som de brukar. Många konstnärer kan stå och måla medans andra tittar på, det har jag aldrig kunnat. Nä usch och fy vad nervös jag blir då. Jag har använt begränsad palett: Guldockra, Bränd sienna och prussian blå.

Måla under press blir ingenting bra. Men jag har under livet levt med regeln att rädslor är till för att brytas. Då kan man ju göra det så här på lite distans, till att börja med. Så håll till godo med filmen som är tagen och inspelad direkt från min vardag. Det kommer fler målarfilmer och drej-filmer där du kan se hela processen. Jag skriker ut det på sociala medier när en ny film finns att se.

https://youtu.be/k61nKVuFcVI

Hoppas att du tyckte det var roligt och inspirerande att se mina trevande försök. Jag hade roligt! Mycket annat material finns på min Facebook och Instagram kolla också min webbutik.

Akvarell som målas

Kram till dig från mig!

Två gamla fötter i ny lyxförpackning.

Fötter måste man ha eller? Det finns ju de som inte har några men klarar sig utmärkt i alla fall. Den sanningen gör ju att man inte vill klaga på de fötter man har. Men ibland blir jag trött på dem när de hindrar mig. Förut i mitt keramikföretag kunde jag ha kurs i drejning, men det går inte nu. Jag har alltid stått upp och drejat, det är inte så vanligt, men bättre för hälsan. Så att stå upp på jobbet är bättre än att sitta ner. Men jag har fått retirera och sitter nu vid drejskivan. Kurser har jag slutat med, mina fötter orkar inte. Jag var på ett fancy kirurgiskt ställe i Göteborg för några veckor sedan för att diskutera operation av mina hallux valgus. Att få någon att se på dem har jag väntat på i över ett år. Men vad sjutton är det för åkomma?

"Hallux Valgus betyder snedställd stortå. Stortån vinklas alltmer mot de andra tårna, ibland kan även stortån och andra tån ligga omlott. Med tiden får man en knöl över stortåns insida. Knölen kan bli rodnad och ömmande."

Akademiska sjukhuset

Mina knölar är medfödda och de sitter på två totalt platta fötter.

Människor kan skapa dessa knölar genom att gå i fel skor, men jag var knölig när jag tittade ut. Doktorn på den fancy kliniken ville inte operera mina fossingar för det var en för svår uppgift tyckte han. Kanske han åsamkade mer skada än nytta sa han.......Knölar, plattfot, artros och inga fettkuddar under hälarna gjorde att han ville skicka tillbaka remissen till ruta ett. Dessa fötter behövde mer utredning fick jag reda på efter ett år. Så jag undrade vad han trodde att utlåtandet från någon annan skulle bli? Ja för att smärtan skulle minska behöver de såga i hålfotsbenet och göra två nya hålfötter och sedan operera knölarna sa han. VAAA???!!!
Mina fötter som aldrig har varit annat än platta, ska få nya hålfötter. Resultatet i sin tur skulle förändra hela ställningen på min kropp.

Skulle du göra det?

Jag frågade honom om han skulle göra en sådan operation på sig själv om han behövde och han svarade dej det skulle jag inte. Gud i himmelen så trött jag blev. Då bestämde jag att en annan egen lösning måste hittas, och den har jag funnit. En privat ortopedtekniker med många års erfarenhet av dessa saker, skicklig som f-n. Han har på bästa sätt gett mina fötter en ny förpackning. En helt ny undersida anpassad för alla de problem jag har i foten.
Ett inlägg som någon annan gör som inte är ortopedtekniker är helt fel. Jag menar dessa som bygger en hålfot som foten inte är född med. Så gå inte på det om du har platta fötter. Du ska ha inlägg som är en kopia av din fotsula och bra skor.

En helt ny undersida anpassad för alla de problem jag har i foten.
Inlägg som någon annan gör som inte är ortopedtekniker är livsfarliga. Då menar jag dessa som bygger en hålfot som foten inte är född med, så gå inte på det om du har platta fötter. Det gjorde och båda fötterna rasade. Du ska ha inlägg som är en kopia av din fotsula och bra skor.

Nu får jag se om detta blir bra, det känns bra i alla fall. Jag får acceptera att jag aldrig mer kan springa eller gå för fort. Så är det bara. Nä nog med gnäll. Ha en fin påsk!

Bajsnödig, ta det lugnt ingen stress.

Bajsnödig, ta det lugnt.....

bajsnödig

Tre hundar på promenad. I alla fall tyckte jag att det skulle vara kul att röra på oss lite. Två hundar och jag går iväg upp över fältet. Efter en stund saknar jag förstås en tredje och vänder mig om. Där sitter han två hundra meter längre ner på fältet och kurar....Jag börjar ropa och locka för att han ska komma. Jag börjar låta väldigt jålig, men ingen reaktion. Man prövar ju allt för att få en reaktion av de små liven man älskar så högt. Ibland kan en pröva förgäves, detta var ett sådant tillfälle

Så där satt han som en liten vit prick ensam och övergiven och vi stod och blängde. Till slut fick vi helt enkelt vända tillbaka. När vi är 5 meter ifrån börjar han maka sig åt sidan lite grann och bajsar en korv som heter duga. Att vara bajsnödig kanske inte alltid är så lätt. Tydligen så ville han ha sällskap vid toabesöket ha ha ha, för sen blev det fart på benen igen. Hundar kan ha sina egna ideèr som att

han menade att jag bajsar med sällskap utan stress när jag själv vill. Därefter var det lilla gänget sammansvetsat igen och redo för att gå en spännande tur i skogen. Det är underbart att gå på fältet, du hör lärkorna drilla i skyn och sången påminner om den härliga sommaren som strax infinner sig. Det går fortare än man tror.
Som tur var så upptäckte de inte flocken med rådjur som jag såg sprang bort över fälten. Vinden den lilla som blåste låg på åt andra hållet.
Annars hade det blivit liv i luckan och det var skönt att slippa jaga hundar som jagar rådjur.

*************************


Våren kommer snart med extra allt.

Den här vintern har jag jobbat för ingenting. Då menar jag jobbat förgäves. Det känns så. Fast det vet man ju inte vilket resultat det ger i slutklämmen. Coronaperioden har varit jobbig, ingen har ju hittat hit. Annonserna har inte gett någonting egentligen. Tråkigt då jag äntligen kom till skott och gjorde en annonskampanj. Ideér har snurrat i huvudet, de har stötts och blötts och ingenting har kommit ut ur andra änden. Bra eller dåligt? Under en lång period har jag installerat och jobbat med ett nytt tema på min hemsida. Först gjorde jag det på fel sätt och sedan rätt. Staging var ordet. Jag ville modernisera mig lite. Temat är väl till för att sälja kläder, men det borde väl gå att sälja annat också. Eller det vill säga, jag har webbutiken mest för att människor ska kunna besöka den och se vad jag skapar för grejer. Men nu väntar jag på våren och resultatet med detta slit kanske blir att våren kommer snart med extra allt. Härligt i så fall!

våren kommer snart med extra allt
Tulpaner

Nytt utseende på min hemsida.

Under några dagar har jag kämpat med att byta tema. Jag köpte ett nytt för jag var så trött på det gamla. Men ett tag trodde jag att det var bortkastade pengar då jag prövade att helt enkelt bara byta tema vilket inte gick så bra. Det resulterade i att jag fick städa upp över hela sidan. Gången därefter gjorde jag på rätt sätt, d.v.s med hjälp av min "stagingfunktion". Den funktionen har jag aldrig prövat förut, men det gick hur bra som helst. En fiffig liten funktion där man kan pröva alla plugin och teman utan att störa den utlagda hemsidan. Sedan när man är nöjd så installerar man det nya, man byter plats på dem helt enkelt. Enkelt förklarat he he. Nytt utseende kan man ju ge sig själv också, men jag nöjer mig ibland av kicken att klara av att sköta min hemsidan själv. Just nu har min nya sida inte några bilder, kanske lite tråkigt men då blir den ju snabb att ladda. Jag jobbar på dessa och ska få ner dem i storlek och format så hemsidan kan bli lite färgglad. En annan sak som är ny är att du kan boka ett besök i mitt galleri på Vena kvarn och få 30% rabatt på det du köper. Boka kan du göra här på denna sida. Men jag måste säga så här i början på april, att ett nytt utseende och att piffa upp sig med nya kläder, kan ge en boost efter vintern. Jag får helt enkelt överväga detta och slita mig från sökoptimering och annat. Men när man väl sätter sig vid datorn och gör något fel får man tio fallt mer arbete än man började. Det är en del av tjusningen och jag tycker det är roligt. Ja drejtanten är lite knasig. :-)

Harriets keramik blogg

keramik blogg lever igen

harriets keramik blogg

Keramik blogg där läser du om vad som händer i mitt arbete och vardags liv. Jag har ett stort behov av att få delge mina tankar, så är det med oss alla kan jag tro. Jag ser mycket på film, det är en stor avkoppling för mig. Så en ny kategori kan vara filmer den har jag inte haft förut. Jag gillar mat och då stark mat och nya recept. Det kommer säkerligen handla mycket om lera och keramik i min. En annan källa till avkoppling och att samla ny kraft är att gå i skogen. När jag går i skogen gillar jag att fota i närbild på små detaljer. Allt fotar jag med mobilen, där i finns ofta en väldigt bra kamera. Att se när andra keramiker drejar är en fröjd, det tröttnar jag aldrig på och alltid lär jag mig något nytt eller inte. Så häng med och läs. Skicka gärna en kommentar under ett inlägg om du vill, det skulle vara roligt att få läsa vad du tycker. En konstnär måste finnas på alla sociala medier, jag har begränsat mig till facebook och instagram. På facebook hittar du mig under "Harriets keramik" och söker du på instagram under samma namn finns jag där också. Mitt lilla krukmakeri som i dagligt tal går under "drejstugan" ligger i en naturskön miljö som ger mig massor av inspiration. Utanför knuten har jag Frändeforsån som slingrar sig som en orm. Där går jag med mina hundar varje dag och insuper frisk luft och blir inspirerad av knotiga träd, vatten, himmel och jord. Det är bästa utsikten för en konstnär som mig. I mitt krukmakeri har jag min galleributik. Bokar du och dina vänner ett besök där så får ni väldigt fin rabatt på det ni köper. Det finns en länk där du kan boka ditt besök i menyn. Jag har också en butik på min webbsida, den har jag kämpat med i många år så glöm inte att kolla min webbutik. Välkommen till min keramikblogg/ Harriet

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer