fbpx

Glöd raku

glöd raku

Glöd raku eller matt koppar är på tapeten hos mig just nu. Koden är knäckt eller rättare sagt formeln över hur man gör för att färgskiftningarna ska trollas fram.

I jobbet stöter man på små individer som tycker att jag stör i deras vardagsrum. Herr ödla blev sur därför att han inte kunde bo kvar. Han försökte skrämma mig, genom att hastigt rusa upp mot kameralinsen, för en låtsasattack.
Att bränna raku innebär för mig att elda med ved upp till en viss temperatur. De är en avkopplande och spännande teknik, för man kan sitta och filosofera, titta på glöden och färgen på lågorna. Det är på så vis jag avgör om temperaturen är rätt, genom att se på rök, glöd och lågorna.

I vardagens keramik jobb använder jag elektriska ugnar. Under tiden kan de sköta sig själva, medan jag drejar eller fixar andra saker. Är nog lyckligast i världen som har det här som yrke. Man måste ju se till att ordna det på bästa sätt för sig själv och att hitta sin plats här i världen.

Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer