fbpx

Chilisylt

500 g mild chili
1 st röd stark chili
5 dl vatten
1 st lime el citron
3 dl syltsocker

Hacka den spanska pepparn fint.
skär den milda chilin i fina skivor.
lägg all chili i en kastrull och häll på vattnet. Låt koka tills chilin är mjuk och fin.

Riv skalet på citronen/limen. Därefter pressar du ur saften i kastrullen och tillsätter det rivna skalet.
Rör i syltsockret.
Koka upp och låt koka i 2-3 minuter, glöm inte röra under tiden.
Häll upp på fina burkar på med locket och låt svalna i kylen.

Ha så kul!

När sylten är klar, ringla den över mjuk god glass, eller varför inte på osten?!






Nästa artikel

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.

Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.  Lär dig mer