Drejlera med fin form precis som att baka bullar.

drejlera i bulldeg
Gräddad bulldeg

Baka bulldeg som att knåda drejlera

Jag har alltid haft en förkärlek till kallt jästa bullar. Men jag är ingen flitig bagare så bakar det gör jag allt för sällan. Men denna gång tog jag mig tid att slänga ihop en deg efter hans recept. Massor med smör var det i, mums mums! Degen fick jäsa över natten i kylskåp minst 12 timmar. Så här i efterhand tror jag det skulle vara bättre med längre jästid än min deg fick jäsa. Alltså mer än tolv timmar. När jag skulle baka ut degen var det svårt att få till en tunt kavlad platta, degen var väldigt elastisk. Men när den blev varmare blev det lättare. Smöret gjorde sitt, så när degen stiger till rums temperatur blir den kladdig så var snabb när du bakar ut. Det är ungefär som att bränna drejlera i brännugnen. Först knådar du lera, får till en bra form med glasyr på. därefter in i ugnen. Mina alster hittar du här.
Receptet heter Tareqs kalljästa kanelbullar och du hittar det här.
Lycka till med baket!